keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Pieni potilas

Minun pieni Lenni on kipeä :(

Onneksi kyse ei ole kuin silmätulehduksesta, mutta silti. Silmä oireili jo jonkun aikaa, punoitti ja rähmi. Putsasin sitä ahkerasti, sairaanhoitaja kun olen, ja laitoin siihen jopa antibioottivoidetta. Kokeilin myös kamomillateetä, se auttaa kuulemma joillakin koirilla. Ei auttanut Lennillä. Maanantaina sitten soitin tohtori Paavolle, ja Paavo määräsikin Lennille silmätippoja. Siinä tutkiessa Lenni sitten puisteli päätään, jota se oli harrastanut koko sunnuntain. Luulin, (ja niin luuli tohtorikin) että kyse on korvatulehduksesta, vaan ei ollut. Paavo tutki Lenni aika tarkkaan, mittasi kuumeen ja antoi lääkettä. Meitä käskettiin seurata jatkuuko pään puistelu, ja tulla uudelleen jos jatkuu. Ja jatkuhan se.

Soittelin tohtorille sitten heti seuraavana aamuna, ja saatiin puhelinreseptillä antibioottia. Samalla tohtori määräsi Lennille sairaslomaa... Nyt on hankifutis ja muukin kova talviurheilu pannassa hetken aikaa. Hangessa möyriminen, tuuli ja viima  kun voi kuulemma pahentaa silmätulehdusta. Nyt siis otetaan rennosti ja toivotaan pikaista paranemista!

2 kommenttia:

  1. Hei :)

    Luin aikaisempia postauksiasi marraskuulta ja näin siellä hihnapantapostauksen. En ole ollenkaan varma, että mihin niistä te sitten päädyitte, mutta esimerkiksi tuo hurtan panta saattaa kuluttaa karvaa pitkäaikaisessa käytössä varsinkin kultaisillanoutajilla. Meillä asustaa kultsutypykkä ja kaikista parhaaksi hihnavaihtoehdoksi olemme todenneet noutajataluttimen joka itseasiassa onkin palvellu meitä miltei 2vuotta eli koko koiran elinajan. Hihna on peräisin golden ringin tarvikemyynnistä ja hintakaan ei ole paha.

    Omistamme myös valjaat joiden kaverina on flexi. Flexiä käytetään n. kerran viikossa. Meidän haukku on oppinut kävelemään vierellä noutajataluttimen avulla. Miten te aiotte opettaa Lennin kävelemään hihnassa? Siten että se kulkee vierellä vai vähän edempänä? :) Tsemppiä!

    VastaaPoista
  2. Moikka! :)
    hauska kuulla, että olet eksynyt lukemaan blogiani!
    Lennillä oli vauvana sellainen pentupanta, joka saatiin kasvattajalta. Sillä poju pärjäsi 3kk asti, jonka jälkeen siirryttiin välimallin pantaan ja sama panta on vielä tovin käytössä. "Isojen poikein panta" on laatikossa odottamassa, se on tuo hurtan pehmustettu panta, joka oli siinä marraskuun postauksessa. Pantaa on vasta odottamassa käyttöön ottoa, joten en osaa sanoa miten se käytönnössä toimii.. mutta Lenni käyttää pantaa vain hihnassa ollessaan, muuten ei oo pantaa kaulassa ollenkaan joten en usko että se ehtii hangata, olipa sitten panta millanen tahansa.

    Päädyttiin myös Hurtan tavan hihnaan, joka on ollut meidän tarpeisiin hyvä. Noutajahihnaa ei koskaan kokeiltu, koska kuulin kaverilta (labbiksen omistaja) että hihna ei ollut hyvä. Se on varmaan melkoinen makukysymys... Flexiä meillä ei ole, eikä tule, koska minä en itse henk.koht.tykkää siitä. (edellisellä koiralla oli) Tuntuu että en saa koiraa hallittua samalla tavalla kuin normi hihnalla. Ja toiseks, Lenni on meillä melkein aina irti, niin en näe flexille tarvetta. Lenni on kytkettynä vain keskustan alueella ja hihnassa kulkeminen on meillä treenauksen alla! Nätisti poju osaa kulkea vetämättä, ja ollaan annettu kulkea vähän edempänä. Luin, että sivulla kulkemisharjoitukset olisi hyvä aloittaa vasta n.9kk iässä? samoinkaan valjaita meillä ei ole, eikä tule, koska luin siitäkin että koira oppii vain enemmän vetämään niissä, koska se ei tunnu niin pahalta kuin jos olisi kaulapanta ja sitten vetäisi. varsinkin iso koira saa (kuulemma) enemmän vaan pontta vetää kun on hyvät valjaat. Makukysymys varmaan sekin. Hyvä jos teillä on toiminut :) Mutta minä en oo millään tavalla oikea ihminen kommentoimaan nuita valjaiden käyttöä, koska ei ole kokemusta vetävästä koirasta, saati valjaista.

    VastaaPoista