torstai 23. kesäkuuta 2011

Punainen tupa ja perunamaa

Siinä yksi haave lisää.

Haaveissa siis siintää oma talo (ja mahdollisesti myös se perunamaa...) Rakennusprojekti alkaa aikaisintaan ensi kesän alussa, jahka saadaan molemmat koulu kunnialla loppuun ja päästään hankkeisiin. Onneksi meillä on miehen kanssa melko samanlaiset talohaaveet, niin tontin, talon kuin sisustuksenkin suhteen.

Talon tulee olla ehdottomasti maalla, mielellään järven rannalla. Riistaveden suunta voisi olla yksi hyvä vaihtoehto. Toinen hyvä Maaninka. Kolmas hyvä Kehvo. Kunhan työmatka ei ylitä 40km niin hyvä.

Isoa lukaalia emme halua, vaan sellaisen perus mökin jonka vuorotyöläinen jaksaa siivota. Minun suuri haave olisi saada hirsitalo. Kontion taloista suosikkini on Kajastus. Myös Kimallus ja Vehkoja ovat meidän tarpeisiin sopivia. Mammuttihirsitaloista ehdoton suosikkini on Pikku Pietari.

Haluaisin isot ja avarat ikkunat, mutta mietinpä vain kuka ne pesee... (ÄITIIII???) Ottaen huomioon etten ole pessyt Kuopion kodin ikkunoita 3 vuoteen, voi olla parempi että meijän mökissä on mahdollisemman pienet ikkunat :D Haluan myös että talossa on ylös auki oleva tila tai jos talo on yksi kerroksinen, niin siinä tulee olla korkea tila. Se tuo mukavasta avaruutta ja valoisuutta.

Haluan myös ison kodinhoitohuoneen, jossa kuivattaa tuon urheilijamiehen hikisukkia. Ja kodinhoitohuoneessa tulee olla toinen ulos käynti, koska tarvitsen siihen kunnon kuraeteisen, jossa pestä tuleva kultainennoutaja :)

Ihan ehdoton vaatimus huusholliini on kivilattia keittiöön. Onneksi talon tuleva isäntä on asiasta samaa mieltä. Ja keittiö ei sitten ole mikään pieni komero, vaan iso ja avara tupakeittiö jossa mahtuu kaks pyllyä hääräämään yhtä aikaa. (Nykyään kun ei mahdu) 


Höyrähdin jo tässä yksi ilta ja tilasin Kontiolta esitteitä iltalukemiseksi. Mikäs sen ihanampaa kuin köllähtää sänkyyn ja alkaa haaveilla omasta kodista <3

2 kommenttia:

  1. maaninka?? mutta hyvähän täällä on tosiaan asua! samanlaiset on meillä talohaaveet :)

    VastaaPoista
  2. No maaninka maaninka :) tai käärmelahti tai joku siltä suunnalta. Minusta siellä on nättiä! Ja suht lyhyt työmatka. ja hyvä tie ajaa.

    VastaaPoista