torstai 2. kesäkuuta 2011

Ammattina sairaanhoitaja

Tammikuu 2009

Joukko tuntemattomia nuoria (ja muutama vähemmän nuori) aloittelevat koulunkäyntiä uudessa koulussa. Edessä on pitkä taival sairaanhoitajaksi. Matkan aikana osa putoaa joukosta pois ja tilalle tulee uutta porukkaa. Jokaisella on oma taustansa. Osa on ollu työelämässä jo pitkään ja havahtuu nyt vaihtamaan alaa, osa on juuri kirjoittanut ylioppilaaksi, osa on ollut armeijassa, osa on miettinyt sitä omaa juttuaan ja osa on vain odottanut kaikki nämä vuodet milloin pääsisi sisään kouluun. Itse kuulun niihin, jotka pitivät lukion jälkeen pienen hengähdystauon ja aloittavat sitten uudella innolla uutta koulua.

tammikuu 2009 Startti 
Tie sairaanhoitajaksi on ollut pitkä. Ja kuoppainen. Matkalle on mahtunut jos jonkin moista, onnistumisia ja epäonnistumisia. Päällimmäisenä muistona ehkä kuitenkin kaikki miljoonat bileet rakkaiden luokkatovereiden kanssa. Luokkatovereista onkin tullut minulle erityisen rakkaita. On se vaan hassua. Hetki sitten olimme kaikki toisillemme tuntemattomia. Pikkuhiljaa meistä hiotui tiivis porukka. Itketää jo etukäteen, kun ensi keväänä lähdemme kukin omille teillemme. Itse jään Kuopioon töihin, toivottavasti moni muukin.
Ensimmäisiä laboraatiotunteja
  

80-luvun bileet Tahkolla
Intubaatio harjoituksia, syksy 2010               


































Elina <3


Tallinnan reissu, elokuu 2010


 Toukokuu 2011

Viime viikolla aloitin kesätyöni sairaanhoitajan sijaisena, niinkuin moni muukin meidän luokalta. Minulla kävi tuuri, ja pääsin töihin vastasyntyneiden teho-osastolle. Olen tykännyt työstäni  paljon. Työ on rankkaa, mutta se antaa paljon. On uskomatonta nähdä,miten pienestä ihmisenalusta voikin kasvaa oikea ihminen! En käsitä sitä vieläkään.
Syksyllä alkaa vielä viimeinen ponnistus koulussa. Edessä on syventävät opinnot ja viimeinen, syventävä harjoittelu ja opinnäytetyö. Onneksi meidän opinnäytetyö on jo hyvällä mallilla ja onneksi minulla on maailman paras pari tekemässä sitä työtä!  <3
Ensi toukokuussa onkin sitten luvassa isot juhlat, jahka tästä urakasta suoriudun kunnialla loppuun!  :)
 

Mutta nyt on edessä kolmen päivän vapaat! Kunhan saan tuon insinöörimiehen töistä kotiin, suuntaamme mökille kalaan! Rentouttavaa ja aurinkoista viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti