torstai 15. marraskuuta 2012

Meillä barffataan!

Lennin ruokaongelmat ei ota helpottuakseen ja olen meinannut olla jo pulassa koiran kanssa. Allergioiden vuoksi Lenni ei voi syödä mitä tahansa ja ne ruuat mitä voi antaa,ei meinaa Lennille maistua. On kokeiltu kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä, mutta kun ei syö, niin ei syö.

Lepa on muutenkin oikea minikoira, 1v uros ja elopainoa vain 29.6kg, tänään virallisesti tohtorin pakeilla mitattuna! Saatiin kuitenkin kehuja solakasta,sopusuhtaisesta vartalosta, mutta pienihän Lenni on, ei sille mitään mahda. Osa syy tähän lienee allergiat, ja siitä johtuva einiinmonipuolinenruokavalio. Tähän asti Lenni on syönyt vain raakapakastettua jauhelihaa, raejuustoa ja Hill`s kuivamuonaa ja tätäkin huonolla ruokahalulla. Ohjeista poiketen olen syöttänyt Lennille vielä alle vuoden ikäiselle pennulle tarkoitettua ravintoa, koska siinä on enemmän energiaa. Mutkun ei kasva, niin ei kasva. Ell totesikin tänään, että Lepa on luustonsa puolesta kokonsa kasvanut, ja saatiin lupa kastraatioon. Jep, pallit lähtee loppuvuodesta... :(  Pitkin hampain taivuin tähän kastraatiopäätökseen, kun todettiin että ei Lennistä jälkikasvua kannata edes harkita, näitä allergioita on turha periyttää eteenpäin. Yhyy.

Onnekseni eksyin viikonloppuna Helsingissä lemmikkimessuille ja siellä valastuin barffaukseen! Sain kunnon aivopesun ja heti maanantaina lampsin ostamaan MUSCH-ruokaa. Nyt on kokeiltu naudan mahaa ja kana-ateriaa ja näitä kahta Lenni ainakin syö uskomattoman hyvällä ruokahalulla! :) Riista-ateria päätyi vessanpönttöön, tuli harvinaisen selväksi että riista ei ole meidän herran suosikkiruokaa... onneksi vaihtoehtoja on vielä pakastin pullollaan!

Olen nyt todella innoissani tästä barffauksesta ja olen hyvin toiveikas tämän ruokavalion suhteen! Hyviä vinkkejä otetaan vastaan! :)


1 kommentti:

  1. Ikävää että kultaisella murulla on allergioita. Ne hankaloittavat arkea.
    Vaikka en koiraa omistakkaan, piti mielenkiinnosta googlailla tuosta ruokavaliosta. Vaikuttaa pätevältä.
    Iloa alkavaan talveen sinulle Emma. Toivottavasti törmäillään joskus.

    VastaaPoista