keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Eroahdistusta

Nytpä sitten meidänkin perheessä tiedetään valitettavasti mitä eroahdistus tarkoittaa. Lenni on ollut onnekkaassa asemassa siinä mielessä, että sen on tarvinnu olla tosi vähän yksin. Minä teen pääsääntöisesti vain yövuoroa ja tästä syystä olen Lennin päiväunikaverina harvase päivä. Nyt, kun herralla on ikää 1v3kk, hän on päättänyt, ettei viihdy kotona yksin, -ei edes kauppareissun ajan.
Viime viikojen aikana meidän huushollista on syöty kenkiä, postikortteja, huulirasvoja, lahjakortti, kirja, nenäliinapaketti, rasvapurkki ja mitähän kaikkea muuta lie, en halua edes muistaa. Niin, ja unohtamatta anopin silmälaseja, jotka luojan kiitos oli made by tiimari, mutta kuitenkin. Lista alkaa olla sen verta pitkä, ja kun ottaa huomioon sen, että alan tehdä taas "normaalin" ihmisen työaikaa, ja Lenni joutuu olemaan sen 8h yksin, asialle on todella tehtävä jotain. Ja äkkiä.
Hyvällä ystävälläni on omakohtaista kokemusta tällaisesta termiitti-koirasta, joskin tuhon laajuudet olivat hieman toista luokkaa, hänen koiransa söi mm. sohvan. Muistin, että ystävälläni on iso häkki, johon hän laittoi aina koiran siksi aikaa, kun tämä jäi yksin. Ajattelin, josko saisin lainaan tämän häkin ja kokeilisin sitä Lennille. Vai voikohan yli vuosikasta koiraa vielä opettaa moiseen häkkiin? Vai olisko se pitäny tehdä jo ihan pentuna? Noh, oli miten oli, aion kuitenkin kokeilla, ennenkuin on liian myöhäistä.....

ps. hyviä vinkkejä otetaan vastaan
pps. väsytystaktiikka ei sitten toimi
ppps. "jätä koiralle päiväksi aktiviteettia tai radio auki- taktiikka" ei myöskään toimi

4 kommenttia:

  1. Heissan Emma ja Lenni!
    Meillä Sylvi oli kans isossa häkissä noin puolen vuoden iässä, kun alkoi tuho vaihe. Sylvi rauhoittui silloin sillä ja häkkivieroittelu aloitettiin sitten pikkuhiljaa.. Myös silloin kun olimme kotona häkin ovi oli auki ja usein Sylvi menikin sinne itse, kun halusi omaa rauhaa, esim. silloin kun oli vieraita. Voit lisätä häkin rauhoittaa vaikutusta laittamalla häkin päälle esim. lakanan, jolloin vain häkin yksi sivu jää täysin "auki". Silloin koiralle häkistä muodotuu oma rauhoittava "pesä" tai luola.. ;) Alkuun yhdistäisin tuohon myös ehkä sen feromonivalmisteen, esim. Dapp.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Jenni! arvasin, että suhun voi luottaa tässäkin asiassa ;)
    meillä olikin se dapp-panta käytössä, kun treenattiin autossa matkustamista. Sekään kun ei ollut mikään piis of kake Lennille... oon kuullu että niitä on myös huonesuihkeita sun muita. Käyn tänään hakemassa sen häkin, niin saa Lenni vähän tutustua siihen. Näillä eväillä siis eteenpäin!

    VastaaPoista
  3. Moikka!

    Meillä koira on myös yksinoloajan rajatussa tilassa - ei tosin häkissä vaan kylppärissä. Se on sen nukkumapesä, joten rauhoittuu sinne. Meillä koira ei huutanut eikä muutenkaan melunnut yksinollessaan, rupesi vaan pikkuhiljaa töllöntöitä tekemään. Meillä syyksi ilmeni pienimuotoinen johtajuusongelma, hänen korkeutensa ei suvainnut meidän jättävän häntä!;D Suhteen kuosiin laittaminen auttoi ja johtajuuden palauttaminen meille joille se kuuluukin. Jätkä oli just teidän koiran ikiä silloin. Nykyisinkin pidetään koiruus rajatussa tilassa yksinolot, ihan omankin mielenrauhan vuoksi - eipähän ainakaan isoja tuhoja pääse tekemään.

    Oletteko muuten kuvanneet miten koira käyttäytyy teidän poissaollessanne?Ja miten se reagoi kun tajuaa ettei pääse mukaan? Selviäisi ehkä onko koira oikeasti ahdistunut vai protestoiko.

    VastaaPoista
  4. Me tehtiin kans moinen ratkaisu, että ei laitettu koiraa häkkiin, vaan vierashuoneeseen! Se on aina ollut Lennin huone, sillä on siellä oma sänky ja lelut ja isot ikkunat joista näkee maisemia. Ja hyvin on mennyt :)

    Eipä olla älytty kuvata, eikä taida moiseen olla edes vehkeitä. :(

    VastaaPoista